Har du haft indbrud?

I N D B R U D… ! !

Desværre må vi gang på gang konstatere at der er personer som ikke kan se forskel på ”dit og mit”.

En beboer på (**** Allè / Vej) fik besøg af ubudne gæster mens de ikke var hjemme. Det kan være en ganske traumatisk oplevelse at komme hjem til. De stjålne effekter kan være hvad det være vil – hvis det da ikke lige er ting af høj affektionsværdi – men at der har været nogen hjemme og gennemrode ens hus, udset sig ting man måske vil hente senere, er ganske ubehageligt.

Dertil kommer hele proceduren med politiet omkring anmeldelsen. Derefter med forsikringsselskabet, – hvad er det nu lige der mangler? Ligger det et andet sted, eller er det stjålet? Kan man dokumentere at det er væk osv.

Lad os hjælpe hinanden – og specielt i ferietiden – med at holde et vågent øje, når der er fremmede på vejen. Giv dine naboer besked…!

ET PAR GODE RÅD...

Gem kvitteringer på de dyre ting. (DVD afspiller/optager – fjernsyn, video, computer, smykker, kamera, samleobjekter m.m.). De ting som der ikke er kvitteringer på, eller kvitteringen er blevet væk, så sørg for at få taget billeder. Tages de digitalt så er det måske ikke så smart at de ligger på computeren ( hvis den bliver stjålet ) – få dem printet ud og gemt væk.

Har man værdifuldt indhold på computeren, er det tilrådeligt at få det brændt ned på en CD`er hvis dette er muligt. Mange har digitale kameraer, og derved eksisterer billederne ofte kun på computeren… bryllupsbilleder, barnedåb, konfirmation m.m. Det er surt at miste hvis computeren bliver stjålet.

Hjælp naboen med at sætte skraldeposen på – slå græsset – parkere din bil i naboens garage/carport – tøm postkassen m.m.

SER DU ET INDBRUD... eller har mistanke

Med mindre du er 100% sikker på at kunne håndtere situationen, så observer situationen: Hvordan ser de ud, – hvor mange er der, – evt. registrerings-nummer på bilen, – hvad tøj har de på, – hvad er deres ca. alder og kontakt politiet på 114 Du skal ikke udsætte dig selv for fare eller trusler.